2. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový krém s tymiánem je lahodná a chutná polévka, která zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje lahodnou krémovou houbovou omáčku s aromatickým tymiánem, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se unést do světa lahodných houb a bylinek!
Suroviny
- 250g hub (např. žampióny nebo hlívovka)
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvý tymián
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
- Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je, dokud nezměknou.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 15 minut.
- Poté přidejte tymián a nechte krém provařit ještě dalších 5 minut.
- Omastěte krém pomocí mixéru a dochuťte solí a pepřem podle chuti.