5. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový krém s česnekem a tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na houbový krém s česnekem a tymiánem, který vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Tento jednoduchý recept je skvělým způsobem, jak využít sezónní houby a přidat jim bohatou chuť přímo z česneku a aromatického tymiánu. Nechte se unést tímto lahodným horkým krémem, který se pohodlně hodí jako předkrm nebo lehký oběd. Užijte si ho sami nebo s vašimi blízkými a připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 250 g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř
  • smetana na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené houby a dusíme, dokud nezměknou.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit zhruba 20 minut.
  4. Přidáme tymián a osolíme a opepříme dle chuti.
  5. Nakonec krém rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
  6. Před podáváním můžeme přidat trochu smetany pro lepší chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *