12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový krém s česnekem a petrželí
zdroj: Recepty 24/7

Houbový krém s česnekem a petrželí je lahodná a sýtá polévka, která zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a rychlý a skvěle chutná. Vyzkoušejte ho a užijte si chuť houb se spojením česneku a petrželí.

Suroviny:

  • 250 g čerstvých hub (např. žampiony nebo hlívové houby)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup:

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte houby, cibuli a česnek.
  2. Na pánvi orestujte cibuli a česnek a poté přidejte houby. Osolte a opepřete a restujte, dokud houby
    nezměknou.
  3. Přidejte zeleninový vývar a nechte vařit cca 20 minut.
  4. Poté směs rozmixujte dohladka přidáním smetany.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte krém provařit.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *