12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový krém s česnekem a petrželí je lahodná a sýtá polévka, která zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a rychlý a skvěle chutná. Vyzkoušejte ho a užijte si chuť houb se spojením česneku a petrželí.
Suroviny:
- 250 g čerstvých hub (např. žampiony nebo hlívové houby)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup:
- Nejprve očistěte a nakrájejte houby, cibuli a česnek.
- Na pánvi orestujte cibuli a česnek a poté přidejte houby. Osolte a opepřete a restujte, dokud houby
nezměknou. - Přidejte zeleninový vývar a nechte vařit cca 20 minut.
- Poté směs rozmixujte dohladka přidáním smetany.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte krém provařit.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí.