27. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš se smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš se smetanou je lahodná a sýtá pokrm plný aromatických hub a krémové smetany. Vychutnejte si ho s chlebem nebo bramborem a navoňte svůj domov úžasnou vůní tohoto tradičního českého receptu.

Suroviny

  • 500g smíšených hub (žampiony, lišky, hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 brambory
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce restujeme.
  3. Přisypeme mletou papriku a kmín, osolíme a opepříme.
  4. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Necháme vařit asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  6. Přilijeme smetanu a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  7. Na mírném ohni necháme provařit, dokud se příchuť houbového guláše nevyvine.

Serve with bread or rice and enjoy!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *