26. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s knedlíkem je lahodná a sýtá pokrm, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Houby dodají guláši bohatou chuť a knedlíky mu dodají dokonalou konzistenci. Připravte si tento tradiční český recept a pochutnejte si na lahodném jídle plném aromatických bylinek a koření. Buďte připraveni na to, že si tento houbový guláš s knedlíkem zamilujete!

Suroviny

  • 500g čerstvých hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • lžíce majoránky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Na oleji zpětěte na jemno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
  3. Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte papriku, rajský protlak, majoránku, sůl a pepř. Vařte asi 20 minut.
  5. Poté zalijte smetanou ke šlehání a nechte provařit krátce.
  6. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *