26. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s knedlíkem je lahodná a sýtá pokrm, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Houby dodají guláši bohatou chuť a knedlíky mu dodají dokonalou konzistenci. Připravte si tento tradiční český recept a pochutnejte si na lahodném jídle plném aromatických bylinek a koření. Buďte připraveni na to, že si tento houbový guláš s knedlíkem zamilujete!
Suroviny
- 500g čerstvých hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- lžíce majoránky
- sůl a pepř dle chuti
- 500ml zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
Postup
- Na oleji zpětěte na jemno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na tenké plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte papriku, rajský protlak, majoránku, sůl a pepř. Vařte asi 20 minut.
- Poté zalijte smetanou ke šlehání a nechte provařit krátce.
- Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.