16. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s jáhly je lahodná a sytá vegeatriánská alternativa k tradičnímu guláši. Jáhly dodají jídlu zajímavou texturu a zároveň zvyšují nutriční hodnotu. Tento recept je ideální pro všechny milovníky hub a chuťově bohatých pokrmů. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 250g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100g jáhel
- 900ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, česnek a mrkev. Přidáme žampiony a smažíme dozlatova.
- Přidáme jáhly a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud jáhly nejsou měkké.
- Přidáme rajčatový protlak, papriku, kmín a dochutíme solí a pepřem. Vaříme ještě dalších 5 minut.
- Gulaš podáváme teplý posypaný nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!