16. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový gulaš s jáhly
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s jáhly je lahodná a sytá vegeatriánská alternativa k tradičnímu guláši. Jáhly dodají jídlu zajímavou texturu a zároveň zvyšují nutriční hodnotu. Tento recept je ideální pro všechny milovníky hub a chuťově bohatých pokrmů. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 250g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100g jáhel
  • 900ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, česnek a mrkev. Přidáme žampiony a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme jáhly a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud jáhly nejsou měkké.
  4. Přidáme rajčatový protlak, papriku, kmín a dochutíme solí a pepřem. Vaříme ještě dalších 5 minut.
  5. Gulaš podáváme teplý posypaný nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *