14. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s fazolovými klobásami je chutný a sycený pokrm plný výrazných chutí. Tento recept přináší kombinaci aromatických hub a slaných klobás, které spolu vytvářejí dokonalou harmonii. Houbový guláš je bohatý na vlákninu a bílkoviny díky přítomnosti fazolí a klobás. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, takže se hodí i pro rychlou večeři nebo oběd. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké vynikajícím gulášem, který si budou jistě oblíbit.
Suroviny
- 500 g hub (například žampiónů nebo směs hub)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g fazolových klobás
- sojová omáčka
- sůl a pepř
- petrželka na ozdobu
Postup
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme pokrájené houby a začneme je dusit do měkka.
- Přidáme papriku, kmín a koriandr a krátce orestujeme.
- Přilijeme vývar, přidáme fazolové klobásy a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme sojovou omáčku, osolíme a opepříme podle chuti a necháme provařit dalších pár minut.
- Guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou.