8. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš je chutná a sýtná vege/vegan pokrm, který jistě potěší každého milovníka hub. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodný guláš plný aroma. Použitím různých druhů hub (např. žampionů, bedlínu, hříbků) bude váš guláš pestřejší a bohatší na chuť. Přísady jsou jednoduché a přirozené, a připravení je tak rychlé a snadné, že vás to překvapí. Vychutnejte si tento výtečný guláš i bez masa a překvapte své blízké zdravou alternativou k tradičním receptům.
Suroviny
- 500 g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisované česnekové stroužky.
- Přidáme na plátky pokrájené houby a dusíme do změknutí.
- Přidáme mouku a za občasného míchání opět dusíme, dokud mouka nezmění barvu na hnědou.
- Zalijeme vývarem a přidáme koření – papriku, kmín a majoránku.
- Guláš necháme vařit 15 – 20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Ochuťujeme solí a pepřem podle chuti.
- Houbový guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.