8. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš je chutná a sýtná ⁤vege/vegan pokrm, který jistě potěší každého‍ milovníka hub. Tento ‍recept vám ukáže, jak snadno a‍ rychle ‌připravit‍ lahodný​ guláš plný⁣ aroma. Použitím různých druhů ‍hub (např. žampionů,⁢ bedlínu, hříbků) bude‌ váš ⁣guláš pestřejší a bohatší na​ chuť. Přísady⁤ jsou jednoduché a přirozené, a připravení je tak ⁢rychlé a⁤ snadné,⁢ že vás ⁤to překvapí. Vychutnejte si tento výtečný guláš ⁤i bez masa a⁣ překvapte své blízké zdravou alternativou k⁢ tradičním receptům.

Suroviny

  • 500⁢ g⁤ hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l vývaru
  • 1 lžička mleté sladké ⁣papriky
  • 1 lžička​ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého ⁢kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji zpěníme nadrobno ⁤pokrájenou cibuli a prolisované⁢ česnekové stroužky.
  2. Přidáme na plátky pokrájené houby a dusíme do ​změknutí.
  3. Přidáme mouku a ⁤za ⁢občasného míchání opět dusíme, ‍dokud mouka nezmění barvu na hnědou.
  4. Zalijeme ⁢vývarem a přidáme koření – papriku, kmín⁣ a majoránku.
  5. Guláš‍ necháme vařit 15 – 20 minut, dokud se omáčka ‍nezahustí.
  6. Ochuťujeme solí⁢ a pepřem podle chuti.
  7. Houbový guláš podáváme s ‌knedlíky nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *