Nechte se unést lahodnou kombinací hub, čočky a kokosového mléka v tomto výjimečném receptu na houbovo-čočkovou polévku. Vydejte se na kulinářskou cestu plnou lahodných chutí a zdravých přísad a dopřejte si skvělý start pro vaše chuťové buňky. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí!

Suroviny

  • 200g sušených hub (např. lesních)
  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kari, koriandr
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si dejte sušené houby namočit do horké vody na minimálně 30 minut, poté je osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, přidejte nakrájené houby a nechte chvilku restovat.
  4. Přidejte červenou čočku, zalijte zeleninovým vývarem a povařte, dokud čočka nezměkne.
  5. Přidejte kokosové mléko a nechte polévku probublávat ještě asi 10 minut.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, karím a koriandrem podle chuti.
  7. Polévku podávejte ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *