Nechte se unést lahodnou kombinací hub, čočky a kokosového mléka v tomto výjimečném receptu na houbovo-čočkovou polévku. Vydejte se na kulinářskou cestu plnou lahodných chutí a zdravých přísad a dopřejte si skvělý start pro vaše chuťové buňky. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí!
Suroviny
- 200g sušených hub (např. lesních)
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400ml kokosového mléka
- 1 litr zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, kari, koriandr
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si dejte sušené houby namočit do horké vody na minimálně 30 minut, poté je osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, přidejte nakrájené houby a nechte chvilku restovat.
- Přidejte červenou čočku, zalijte zeleninovým vývarem a povařte, dokud čočka nezměkne.
- Přidejte kokosové mléko a nechte polévku probublávat ještě asi 10 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, karím a koriandrem podle chuti.
- Polévku podávejte ozdobenou čerstvou nasekanou petrželkou.