9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové rizoto s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na houbové rizoto s rajčaty, které spojuje plné a bohaté chutě hub s osvěžující kyselostí rajčat. Kouzlo této lahodné kombinace najdete v našem jednoduchém receptu!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500g hříbků
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je do zlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájené hříbky a restujte je do měkkava.
  4. Přidejte arborio rýži a neustále míchejte, dokud nebude rýže sklenutá.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, dokud není rýže vařená.
  6. Přidejte nakrájená rajčata a promíchejte.
  7. Hotové rizoto dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *