28. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s cuketou je lahodné a zdravé pokrm, který si zamilujete! Inspirováno italskou kuchyní, toto rizoto kombinuje plné lahodné chutě hub s osvěžujícími plátky cukety. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g hříbků
- 1 menší cibule
- 1 střední cuketa
- 200g rýže na rizoto
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi opečeme drobně nakrájenou cibuli na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené hříbky a na menší kousky nakrájenou cuketu. Osolíme a opečeme dozlatova.
- Přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, dokud rýže nezměkne.
- Přidáme máslo a parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané čerstvými bylinkami.