5. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na houbové risotto s česnekem je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Jemná chuť houb a aromatického česneku se skvěle doplňují a vytvářejí lahodné a zdravé jídlo, které si zamilujete. S tímto receptem můžete snadno připravit chutné risotto, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat kulinářskými dovednostmi!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 500 g čerstvých hub (např. žampiony)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a opečeme je dozlatova.
- Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a chvíli restujeme, až se uvolní vůně.
- Přidáme rýži a restujeme ji do sklovata.
- Postupně zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem, neustále mícháme a přiléváme tekutinu, dokud není rýže měkká.
- Přidáme máslo, nastrouhaný parmazán a promícháme dohladka.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.