9. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Houbové knedlíky s omáčkou jsou lahodným českým pokrmem, který si zamilujete na první sousto. Tyto měkké knedlíky plné houb jsou podávány s bohatou omáčkou, která z nich udělá skvělou teplou večeři nebo přílohu k masu. Naučte se, jak připravit tento tradiční pokrm a překvapte své blízké jedinečnou chuťovou kombinací.
Suroviny
- 500g hřibů
- 250g brambor
- 1 cibule
- 100g másla
- 2 vejce
- 300g polohrubé mouky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte hřiby a cibuli, osolte a opepřete.
- Brambory uvařte, rozmačkejte do hladké kaše a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte bramborovou kaši, hřiby, cibuli, vejce a mouku. Vzniklou směs osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte máslo a vytvořte z knedlíkové směsi knedlíky. Smažte je z obou stran do zlatova.
- Omáčka: Zbylou cibuli osmahněte na másle, přidejte na kostky nakrájené houby a poduste. Přilijte vývar a povařte do změknutí.
- Knedlíky podávejte s houbovou omáčkou.