8. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbová smaženice se sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Houbová smaženice se sýrem je lahodná a jednoduchá pokrm, která je oblíbená po celé České republice. Vychutnejte si křupavou vnější vrstvu plnou hubové chuti a lahodného sýra. Tato dobrota je skvělá na snídani nebo jako rychlý oběd. Nenechte si ujít recept na tuto lahůdku!

Suroviny

  • 500g hub (např. žampióny, hřiby)
  • 2-3 stroužky česneku
  • 100g tvrdého sýra (např. eidam)
  • 4 vajíčka
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem společně s prolisovaným česnekem.
  2. Připravíme si těsto – vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný sýr. Vše promícháme.
  3. Houbovou smaženici obalíme nejprve ve strouhance, poté ve vaječném těstíčku.
  4. Smažíme na rozpálené pánvi dozlatova z obou stran.
  5. Smaženice podáváme teplou s čerstvou zeleninovou přílohou nebo s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *