14. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou houbovou polévku s pažitkou, která vám zahřeje duši i tělo. Tento recept je jednoduchý a rychlý, ale přitom plný bohatého houbového aroma a svěží chuti čerstvé pažitky. Baví vás vaření? Pak si nenechte ujít tuto lahodnou kombinaci chutí.
Suroviny:
- 500g čerstvých hub (klouzek nebo žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- čerstvá pažitka na dochucení
Postup:
- Na pánvi osmahneme na másle na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nevypaří veškerou tekutinu.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme tak dlouho, dokud houby nezměknou.
- Poté polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci.
- Přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.