22. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou houbovou polévku s koriandrem, která zahřeje vaše chuťové buňky! Tento recept je ideální pro chladné dny a jistě potěší všechny milovníky houb. S kvalitními surovinami a jednoduchým postupem přípravy se dokonale hodí i pro začínající kuchaře. Připravte si lahodnou domácí houbovou polévku a pozvěte na ní své blízké!
Suroviny
- 250 g hub (např. žampiony nebo hlívy)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a orestujte je dozlatova.
- Přisypte mletý koriandr a kmín, promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
- Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte povařit asi 10 minut.
- Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem.