16. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbová gulášová polévka s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Houbová gulášová polévka s bramborem je lahodná a sýtá pokrm, který potěší každého milovníka houbové kuchyně. Tato tradiční česká polévka kombinuje chutné žampiony s brambory a kořením, vytvářející bohatou a aromatičtí polévku. Vyzkoušejte tento recept a okusťte dokonalou kombinaci chutí houbová gulášová polévka s bramborem.

Suroviny

  • 300g hub (např. žampióny, sušené houby)
  • 2 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce octa
  • 100ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené houby a brambory a krátce osmahneme.
  3. Přisypeme hladkou mouku, papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř a promícháme.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  5. Přidáme ocet a smetanu, promícháme a necháme provařit.
  6. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody nebo vývaru.
  7. Po dochucení můžeme polévku podávat posypanou čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *