1. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hospodský guláš z hovězího.
zdroj: Recepty 24/7

‍ Hospodský guláš z hovězího‍ – klasický recept plný ‌chutí a vůní, kterým ⁢okořeníte svůj večer. ⁢Naučte se připravit tento lahodný pokrm ‌snadno ⁢a rychle doma a užijte⁣ si ryze českou kuchyni.

Suroviny

  • 600 ⁤g hovězího masa (plec nebo ​rošt)
  • 2 ⁣cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce‍ sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1​ lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l vody nebo vývaru
  • světlé pivo, sůl, pepř

Postup

  1. Na sádle osmahneme‍ nadrobno ​nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmahneme‍ z každé strany.
  3. Přidáme ‌koření – sladkou papriku, mletý kmín ‌a sůl.
  4. Přilijeme vodu nebo‍ vývar a ‍necháme provařit.
  5. Pak ‌přikryjeme a dusíme‍ na mírném ohni, ‍dokud ​maso nebude měkké.
  6. Přidáme rajčatový‍ protlak ⁤a⁣ vaříme ještě cca 10 minut.
  7. Přilijeme⁣ pivo a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *