17. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Horký zázvorový dýňový krém s lahodným karamelovým závěrem je dokonalou kombinací chutí pro zimní večery. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept plný živin a prožijte chuťový zážitek plný tepla a harmonie. Ohřejte své tělo i duši s tímto lahodným krémovým pokrmem.
Suroviny
- 400g dýně (např. hokkaido)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2cm kousek zázvoru
- 600ml zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- žitný chléb na podávání
Postup
- Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit do měkka.
- Poté zeleninu rozmixujeme na krém a přidáme smetanu ke šlehání. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Mezitím si připravíme karamel. Na pánvi rozpustíme cukr a necháme zkalit do zlatavé barvy.
- Podáváme horký zázvorový dýňový krém s nastrouhaným karamelovým cukrem a kouskem žitného chleba.