17. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Horký zázvorový dýňový krém s karamelem
zdroj: Recepty 24/7

Horký zázvorový dýňový krém s lahodným karamelovým závěrem je dokonalou kombinací chutí pro zimní večery. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept plný živin a prožijte chuťový zážitek plný tepla a harmonie. Ohřejte své tělo i duši s tímto lahodným krémovým pokrmem.

Suroviny

  • 400g dýně (např. hokkaido)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2cm kousek zázvoru
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • žitný chléb na podávání

Postup

  1. Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  3. Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit do měkka.
  4. Poté zeleninu rozmixujeme na krém a přidáme smetanu ke šlehání. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Mezitím si připravíme karamel. Na pánvi rozpustíme cukr a necháme zkalit do zlatavé barvy.
  6. Podáváme horký zázvorový dýňový krém s nastrouhaným karamelovým cukrem a kouskem žitného chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *