31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Horké maso s jogurtem a omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na horké maso podávané s osvěžujícím jogurtem a omáčkou. Tato chuťová kombinace určitě potěší vaše chuťové buňky a zaručeně zaujme i vaše blízké. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá, takže se do konzumace můžete pustit ihned! Zkuste tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své blízké nevšedním gastronomickým zážitkem. Buďte originální a vykouzlete obědu kulinářský zážitek!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 200ml hovězího vývaru
  • 150g řeckého jogurtu
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso. Přidejte nasekanou cibuli, česnek a papriku a restujte dozlatova.
  2. Přisypejte sladkou papriku a zalijte hovězím vývarem. Vařte asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  3. V misce smíchejte jogurt s kukuřičnou moukou a přidejte do omáčky. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  4. Horké maso podávejte s jogurtovou omáčkou a například se šťouchanými brambory nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *