31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na horké maso podávané s osvěžujícím jogurtem a omáčkou. Tato chuťová kombinace určitě potěší vaše chuťové buňky a zaručeně zaujme i vaše blízké. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá, takže se do konzumace můžete pustit ihned! Zkuste tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své blízké nevšedním gastronomickým zážitkem. Buďte originální a vykouzlete obědu kulinářský zážitek!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 200ml hovězího vývaru
- 150g řeckého jogurtu
- 1 lžička kukuřičné mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso. Přidejte nasekanou cibuli, česnek a papriku a restujte dozlatova.
- Přisypejte sladkou papriku a zalijte hovězím vývarem. Vařte asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- V misce smíchejte jogurt s kukuřičnou moukou a přidejte do omáčky. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Horké maso podávejte s jogurtovou omáčkou a například se šťouchanými brambory nebo rýží.