5. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Horké a kořeněné smažené brambory
zdroj: Recepty 24/7

Horké a kořeněné smažené brambory jsou lahodným a jednoduchým receptem, který si zamilují všichni milovníci kořeněných jídel. Tyto křupavé brambory jsou připraveny se směsí aromatických koření a podávají se horké jako lahodná příloha nebo samostatné jídlo. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou orgii!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kurkumy
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
  4. Přidejte brambory a nechte je smažit do měkka a dozlatova.
  5. Přidejte sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  6. Nechejte smažit ještě pár minut a hotové můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *