21. 2. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Horká rajčatová polévka s fenyklem je zdravá a lahodná večeře, která zahřeje vaše tělo i duši. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto chutnou polévku plnou lahodných a osvěžujících chutí. Sledujte náš recept a užijte si skvělou večeři plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 fenykl
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Rajčata oloupeme a nasekáme na kousky.
- Fenykl očistíme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.
- Na oleji osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme rajčata a fenykl a zpěníme.
- Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
- Potom polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.