3. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Horká omáčka s kuřecím masem je pikantní a chutná pochoutka, která okoření vaše jídelníček. Připravte si ji doma a užijte si lahodnou kombinaci plnou aromatických koření a šťavnatého kuřecího masa. S tímto receptem si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml kuřecího vývaru
- 150ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, čerstvě mletý pepř, oregano
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí maso z obou stran dozlatova. Maso pak vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte hladkou mouku a nechte ji na pánvi zhnědnout. Postupně zalijte vývarem za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
- Přidejte smetanu ke šlehání, rajčatový protlak a oregano. Promíchejte a nechte povařit do zhoustnutí omáčky.
- Vraťte do omáčky opečené kuřecí maso a nechejte společně prohřát. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smaženým bramborám, těstovinám nebo rýži přilijeme omáčku s kuřecím masem a podáváme. Dobrou chuť!