3. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Horká omáčka s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Horká omáčka s kuřecím masem je pikantní a chutná pochoutka, která okoření vaše jídelníček. Připravte si ji doma a užijte si lahodnou kombinaci plnou aromatických koření a šťavnatého kuřecího masa. S tímto receptem si určitě pochutnáte!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, čerstvě mletý pepř, oregano

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí maso z obou stran dozlatova. Maso pak vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
  4. Přidejte hladkou mouku a nechte ji na pánvi zhnědnout. Postupně zalijte vývarem za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání, rajčatový protlak a oregano. Promíchejte a nechte povařit do zhoustnutí omáčky.
  6. Vraťte do omáčky opečené kuřecí maso a nechejte společně prohřát. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Smaženým bramborám, těstovinám nebo rýži přilijeme omáčku s kuřecím masem a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *