29. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Horká kuřecí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Horká kuřecí kari s rýží je lahodné jídlo plné exotických chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit toto oblíbené jídlo doma. Používáme čerstvé kousky kuřecího masa a směs koření, které dodávají jídlu příjemnou pikantnost. Na talíř pak servírujeme horkou a voňavou rýži, která skvěle doplňuje kuřecí kari. Tato chuťově bohatá a vydatná večeře je perfektní pro všechny milovníky kari jídel. Připravte si horkou kuřecí kari s rýží a nechte se unést exotickými chutěmi přímo z vaší kuchyně.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (například prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g nevařené rýže
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a masové kousky kuřecího masa. Smažíme, dokud maso není zevnitř propečené.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a promícháme.
  4. Po chvíli přidáme kari koření a opět promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přilijeme kokosové mléko a vývar. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Necháme vařit a mírně provařit asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  8. Hotové kuřecí kari podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *