7. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Hondashiru – japonská rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Hondashiru je tradiční japonská rybí polévka plná bohaté chuti a lahodného aroma moře. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný recept a užijte si autentickou japonskou kuchyni doma. Objevte tajemství japonské kuchyně s receptem na Hondashiru!

Suroviny

  • 450g bílé ryby (např. treska)
  • 1 l vody
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 mrkve nakrájené na tenké plátky
  • 2 šalotky nakrájené na tenké plátky
  • 2 zázvorové plátky
  • 4 lžičky sake
  • 4 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky mirinu
  • 2 lžičky dashi prášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 lžíce japonského katsuobushi (susený strouhaný tuňák)

Postup

  1. Do hrnce nalijte vodu a přidejte rybu, cibuli, mrkev, šalotku a zázvor. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  2. Přidejte sake, sójovou omáčku, mirin, dashi prášek, sůl a cukr. Vařte dalších 5 minut.
  3. Odstraňte rybu z vývaru a nakrájejte na menší kousky. Vyhoďte zázvorové plátky.
  4. Přidejte katsuobushi do vývaru a vařte ještě 5 minut.
  5. Procedějte vývar a vložte zpátky do hrnce. Přidejte do něj rybu a zahřejte.
  6. Polévku přelijte do misky a můžete podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *