22. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Homus tahini je tradiční arabská pochoutka plná chuti a výživných složek. Tato vynikající pasta z cizrny, sezamové pasty (tahini), olivového oleje, česneku a limetkové šťávy je ideálním přípitkem nebo dipem pro vaše oblíbené arabské jídla. Připravit si ji můžete snadno a rychle přímo ve vaší kuchyni. Naše prověřené recepty a tipy vám pomohou vytvořit dokonalý homus tahini, který si zamilujete. Sázíme na kvalitní suroviny a autentickou chuť, kterou zaručuje tahini z vybraných sezamových semen. Inspirujte se naším receptem na homus tahini a připravte si tento výjimečný pokrm plný lahodného arabského aroma.
Suroviny
- 250 g cizrny
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 citron (šťáva)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého kmínu
- špetka soli
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Cizrnu dejte do rendlíku a zalijte dostatečným množstvím vody. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, dokud cizrna není měkká.
- Cizrnu sceďte a nechte vychladnout.
- Do mixéru vložte cizrnu, tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, prolisované česnek, kmín, sůl a petrželku.
- Mixujte až do hladké konzistence. Případně můžete přidat trochu vody nebo olivového oleje, pokud je hummus příliš hustý.
- Přidejte dobře promíchejte.
- Servírujte s čerstvou zeleninou nebo pita chlebem.