17. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou holoubkovou polévku s domácími knedlíčky, která vám zahřeje tělo i duši. Tento tradiční recept je jednoduchý a rychlý k přípravě a jistě potěší celou rodinu. Buďte svědky kombinace chutí, které vám rozhodně učarují.
Suroviny
- 1 holoubek
- 3 mrkve
- 2 cibule
- petržel
- 1 lžíce octa
- sůl, pepř
- hladká mouka
- vejce
- mléko
Postup
- Uvařte holoubka spolu s nakrájenou zeleninou, octem, solí a pepřem.
- Když je masa hotové, vyjměte ho a dejte stranou.
- Zbylou zeleninu sceďte a vývar nechte provařit.
- Mezitím si připravte knedlíčky: smíchejte mouku s vejcem a mlékem, osolte a promíchejte.
- Z hotového těsta vytvarujte malé knedlíčky a vložte je do vroucí polévky.
- Hotovou polévku podávejte s masem z holoubka a nakrájenou petrželí.