7. 4. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte ten nejlepší recept na kimchi? Naše verze kombinuje tradiční korejské ingredience s osobním dotykem pro dokonalou chuť. Vyzkoušejte ji ještě dnes a užijte si lahodný a osvěžující kimchi doma! Suroviny:
- 1 kg čínského zelí
- 100 g ředkviček
- 1 mrkev
- 100 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce rybí omáčky
- 4 lžíce korejské papriky gochugaru
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce rybího prášku
Postup:
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a nasolte ho, nechte ho odstát přibližně 2 hodiny, poté ho důkladně opláchněte a nechte okapat.
- Nastrouhejte mrkev a nakrájejte ředkvičky a cibuli na tenké plátky.
- V misce smíchejte rybí omáčku, korejskou papriku, cukr, sůl a rybí prášek.
- Přidejte nakrájené zeleniny a promíchejte, aby byly dobře obaleny směsí.
- Vložte směs do sklenic a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny. Poté sklenice přesuňte do lednice a nechte kimchi zrát alespoň týden před konzumací.