14. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodnou hašenou rajčatovou polévku s křupavým chlebem. Tento recept je perfektní na chladné dny a společná rodinná večeře. Získejte recept a vytvořte si lahodnou polévku plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- čerstvý tymián nebo bazalka
- 1 bageta chleba
Postup
- Oloupeme a nakrájíme rajčata, cibuli a česnek.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přilijeme zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut.
- Potom polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem nebo bazalkou.
- Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby, dokud nezezlátne.
- Hotovou polévku podáváme s křupavými plátky chleba.