20. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Harissa kuře s citrónem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si výraznou chuť harissy s pokrmem Harissa kuře s citrónem a olivami. Tento recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s pikantní harissou, svěžím citrónem a lahodnými olivami. Skvělá kombinace chutí, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Vyzkoušejte tento exotický pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou s kůží
  • 2 lžíce harissy pasta
  • 1 citrón, nakrájený na plátky
  • ½ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku nasekaných oliv
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte harissu, olivový olej, nasekané olivy, sůl a pepř ve velké míse.
  2. Přidejte kuřecí prsa a dobře je promíchejte, aby byla maso pokrytá marinádou.
  3. Přikryjte mísu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně přes noc.
  4. Před pečením vyndejte kuřecí maso z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu.
  5. Rozpalte troubu na 200°C.
  6. Položte plátky citronu na pekáček a na ně vložte marinovaná kuřecí prsa.
  7. Péct v troubě asi 25-30 minut, dokud maso není propečené a šťáva tekoucí z masa je čirá.
  8. Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak podávejte s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *