20. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si výraznou chuť harissy s pokrmem Harissa kuře s citrónem a olivami. Tento recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s pikantní harissou, svěžím citrónem a lahodnými olivami. Skvělá kombinace chutí, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Vyzkoušejte tento exotický pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou s kůží
- 2 lžíce harissy pasta
- 1 citrón, nakrájený na plátky
- ½ šálku olivového oleje
- ¼ šálku nasekaných oliv
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte harissu, olivový olej, nasekané olivy, sůl a pepř ve velké míse.
- Přidejte kuřecí prsa a dobře je promíchejte, aby byla maso pokrytá marinádou.
- Přikryjte mísu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně přes noc.
- Před pečením vyndejte kuřecí maso z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu.
- Rozpalte troubu na 200°C.
- Položte plátky citronu na pekáček a na ně vložte marinovaná kuřecí prsa.
- Péct v troubě asi 25-30 minut, dokud maso není propečené a šťáva tekoucí z masa je čirá.
- Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak podávejte s rýží nebo salátem.