8. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný hamburger s křupavými hranolkami a lahodným dipem je skvělou volbou pro každého milovníka fast foodu. S tímto receptem si připravíte oblíbený pokrm rychle a snadno doma. Nechte se inspirovat a připravte si domácí verzi tohoto klasického jídla!
Suroviny
- 400g mletého masa
- 4 plátky chleba na hamburger
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 4 plátky sýra
- 1 bramborová loupacíče na hranolky
- Olej na smažení
- Na dip: kečup, majonéza, hořčice, česnek, sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme hranolky. Bramboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Ty osušíme a opečeme v horkém oleji do zlatova.
- Mezitím si připravíme masové karbanátky. Mleté maso promícháme se solí, pepřem a dalšími kořenícími látkami dle chuti. Uděláme z něj placičky a smažíme na pánvi dozlatova.
- Na pánvi si pokrájíme cibuli a rajčata a také je orestujeme do měkka.
- Na plátek chleba dáme masový karbanátek, plátek sýra, zeleninu a ještě jeden plátek chleba. Zapékáme v troubě na 180 stupňů, dokud sýr neroztaje.
- Hotový hamburger podáváme s hranolkami a dipem vytvořeným z kečupu, majonézy, hořčice, prolisovaného česneku, soli a pepře.