Halvah z domácích semínek je lahodné dezertní jídlo, které můžete snadno připravit doma. Tento recept vám umožní využít různé druhy semínek, jako jsou slunečnicová semínka, sezamová semínka nebo tekvicová semínka, a vytvořit tak jedinečnou chuťovou kombinaci. Navíc, díky použití přírodních surovin a absence chemických přísad, tato domácí halvah je zdravější alternativou ke koupeným verzím. Užijte si bohatou texturu a bohatou chuť tohoto sladkého pokrmu, který jistě potěší vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 1 šálek sezamových semínek
- 1 šálek medu
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku másla
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Na rozpálené pánvi nasypeme sezamová semínka a orestujeme je, dokud nezačnou vonět a trochu zhnědnout. Poté je přendáme do misek a necháme vychladnout.
- V malém hrnci smícháme med, vodu, máslo, olivový olej, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut za stálého míchání.
- K vyvažování teploty nalijeme horkou směs do studené misky se sezamovými semínky. Pomocí vařečky důkladně promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Po vyjmutí z lednice nakrájíme na kousky a podáváme.