31. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na halvu s pistáciemi a medem vám přinese opravdovou sladkou pochoutku. Připravte si jemnou a křehkou halvu s chutí intenzivních pistácií, které skvěle doplňuje přírodní sladidlo med. Připravené plátky halvy vás jednoduše překvapí svou texturou a bohatou chuťovou paletou. Tento jednoduchý a výživný recept je ideální pro ty, kteří si rádi dopřávají sladkosti, které jsou zároveň zdravé. Užijte si tuto sladkou pochoutku kdykoli a užijte si svůj šťastný a sladký okamžik.
Suroviny
- 1 hrnek sezamových semínek
- 1 hrnek pistácií
- 1/2 hrnku medu
- 1/2 hrnku lískového oleje
Postup
- Sezamová semínka a pistácie opražte na pánvi bez oleje, dokud nezačnou vonět a lehce zhnědnou. Poté je odložte stranou a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte med a lískový olej.
- Přidejte opražená sezamová semínka a pistácie do mísy s medem a olejem a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Připravte si formu, kterou vystelete pečicím papírem.
- Vylijte směs do formy a vyrovnávejte pomocí zadní strany lžíce.
- Nechte halvu ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny nebo dokud zcela neztuhne.
- Poté ji můžete nakrájet na menší kousky a podávat.