22. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte novou a zajímavou variaci tradičního haluškového receptu – Halušky z batátů a říčního kapra. Tento lahodný pokrm spojuje sladkou chuť batátů s lahodným masem ryby a je skvělou alternativou k klasickým haluškám. S námi je recept snadný k přípravě a určitě si ho zamilujete! Připravte si tento chutný pokrm ještě dnes.
Suroviny
- 1 velký batát
- 200 g rybího masa z říčního kapra
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na halušky. Batát oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, solí a pepřem.
- Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
- Mezitím si rybí maso z kapra nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- V hrnci připravíme osolenou vodu a přivedeme k varu.
- Ze těsta tvarujeme malé kuličky a vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- V další pánvi osmahneme rybí maso na oleji dozlatova.
- Hotové halušky smícháme s osmaženým rybím masem a můžeme podávat.