27. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Halušky se zelím a uzeným recept, tradiční slovenské jídlo, které lahodí každému! Naučte se, jak připravit domácí halušky s čerstvým zelím a uzeným masem, a ochutnejte neodolatelnou kombinaci chutí. S tímto receptem si pochutnáte na skvělém jídle plném přírodních ingrediencí. 😋🥬🥔 #halušky #zelí #uzené #recepty #tradičníkuchyně
Suroviny
- 400g halušek
- 1/2 hlávky zelí
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 100g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- V hrnci si uvaříme halušky podle návodu na obalu.
- Zelí nakrájíme na jemno a osmahneme na másle.
- Nakonec smícháme vše dohromady a podáváme.