4. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční slovenský recept na halušky s uzeným masem a kyselým zelím. Chutné halušky podávané s aromatičtím uzeným masem a osvěžujícím kyselým zelím vás jistě okouzlí svou lahodnou chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělý jídelní zážitek.
Suroviny
- 500g halušek
- 200g uzeného masa
- 400g kyselého zelí
- 2 cibule
- 100g slaniny
- 1 lyžička majoránky
- Soľ, korenie
Postup
- Uzené maso nakrájejte na menšie kúsky.
- Cibule nasekejte a spolu s nakrájanou slaninou orestujte na panvici.
- Pridajte nakrájané uzené mäso a orestujte spolu.
- Pridajte kyselé zelí a nechajte povariť asi 10 minút.
- Varte halušky podľa návodu na obale.
- Keď sú halušky uvarené, scedte ich a pridajte k uzenému mäsu so zelím.
- Zalejte všetko vývarom a nechajte podusit asi 5 minút.
- Osolte, okoreňte majoránkou a podávajte.