4. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Halušky s uzeným masem a kyselým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ tento tradiční slovenský‍ recept na halušky s uzeným masem a kyselým⁤ zelím. ⁤Chutné⁣ halušky podávané s aromatičtím uzeným masem a osvěžujícím‌ kyselým zelím vás jistě okouzlí ​svou⁤ lahodnou chutí. ​Sledujte náš ‌jednoduchý recept ⁤a užijte si skvělý jídelní⁤ zážitek.⁤

Suroviny

  • 500g​ halušek
  • 200g uzeného masa
  • 400g‌ kyselého zelí
  • 2‌ cibule
  • 100g slaniny
  • 1 lyžička‍ majoránky
  • Soľ, korenie

Postup

  1. Uzené maso nakrájejte na ‍menšie‍ kúsky.
  2. Cibule nasekejte a spolu s‍ nakrájanou slaninou orestujte na⁣ panvici.
  3. Pridajte nakrájané uzené mäso a orestujte spolu.
  4. Pridajte kyselé⁣ zelí a nechajte​ povariť ⁤asi 10 minút.
  5. Varte ⁣halušky podľa návodu na ⁣obale.
  6. Keď sú halušky uvarené, scedte ich‌ a pridajte k uzenému mäsu so‍ zelím.
  7. Zalejte ⁣všetko vývarom a nechajte‍ podusit asi 5 minút.
  8. Osolte, okoreňte majoránkou a‍ podávajte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *