22. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a aromatičké gule kambing, tradiční indonéské jídlo s jemným masem kozího masa, vařené ve vyvážené směsi koření. Objevte, jak jednoduché a lahodné je připravit tuto exotickou specialitu, která přinese do vaší kuchyně unikátní chuťový zážitek. Sledujte náš recept krok za krokem a překvapte své blízké tímto výjimečným jídlem plným lahodných vůní a chutí.
Suroviny
- 500g kambího masa, nakrájeného na kostky
- 2 cibule, nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 cm zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml vývaru
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření a kurkumu, smažte 1-2 minuty, aby se uvolnily jejich vůně.
- Přidejte kambí maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidejte kokosové mléko a vývar, přivedte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 1-2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti, promíchejte a vařte ještě asi 10 minut.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.