26. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Gule Ayam, neboli kari z kuřecího masa, je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje křupavé kousky kuřecího masa s lahodnou kari omáčkou plnou koření a kokosového mléka. Připravte si tento lahodný pokrm doma a okořeňte si svůj jídelníček trochou exotiky!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 cm kousek zázvoru nasekaného na nudličky
- 2 lžíce kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme kusy kuřecího masa a restujeme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kari pastu a restujeme dalších pár minut, aby se aroma kari uvolnilo.
- Přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku a promícháme.
- Přidáme cukr a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit vodou rozmíchanou s kukuřičným škrobem.
- Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat s rýží.