26. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Gule Ayam – Kari z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Gule Ayam, neboli kari z kuřecího masa, je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje křupavé kousky kuřecího masa s lahodnou kari omáčkou plnou koření a kokosového mléka. Připravte si tento lahodný pokrm doma a okořeňte si svůj jídelníček trochou exotiky!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku jemně nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru nasekaného na nudličky
  • 2 lžíce kari pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidáme kusy kuřecího masa a restujeme, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme kari pastu a restujeme dalších pár minut, aby se aroma kari uvolnilo.
  4. Přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku a promícháme.
  5. Přidáme cukr a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit vodou rozmíchanou s kukuřičným škrobem.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *