9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Guláš z vepřového masa s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný guláš z vepřového masa s exotickým twistem – kokosovým mlékem. Tento bohatý pokrm je plný chutí a vůní, které vás rozhodně nadchnou. Podívejte se, jak jednoduše a rychle můžete připravit skvělou exotickou variantu tradičního guláše. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g vepřového masa (krkovička nebo plec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme z obou stran.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a promícháme.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme rajčatový protlak.
  5. Přidáme koření – mletou papriku, kmín, sladkou papriku, koriandr, sůl a pepř.
  6. Dusíme pod pokličkou asi hodinu, dokud maso není měkké.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  8. Pokud chceme, můžeme guláš ještě dochutit podle chuti a posypat nasekanou petrželkou.
  9. Podáváme s rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *