22. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Guláš z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Nadýchaný guláš z kuřecího masa – Vyzkoušejte tento lahodný recept na guláš z kuřecího masa, který je jemný, bohatý na chuť a snadno se připravuje. Toto klasické české jídlo kombinuje kousky kuřecího masa s aromatickými kořením, cibulí a paprikou, vytvářející směs, která se nikdy neomrzí. S tímto receptem se přeneste do tradičních českých kuchyní a potěšte své chuťové pohárky!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (např. stehenní nebo prsa)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 500 ml vývaru (zeleninový nebo masový)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky (opcionálně)
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a za stálého míchání opékáme, dokud masa nezezlátne.
  5. Přidáme česnek, sladkou papriku, mletý kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  6. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme při mírné teplotě asi 30 minut, nebo dokud maso nezměkne.
  7. Před koncem vaření přidáme smetanu a promícháme. Pokud chceme hustší omáčku, můžeme přidat hladkou mouku
    rozmíchanou ve studené vodě.
  8. Guláš můžeme podávat s knedlíky, houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.
  9. Potroutíme nasekanou petrželkou pro ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *