16. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný guláš z jehněčího masa s bohatou omáčkou a šťavnatými kousky masa. Tento tradiční český recept vám jistě zahřeje duši a zalíbí se vám i vašim blízkým. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a nechte se unést jeho intenzivními chutěmi.
Suroviny
- 600g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- 1 červená paprika
- 4 brambory
- Soľ, pepř, kmín
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Česnek prolisujte.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek. Přidejte mletou papriku a maso. Orestujte maso ze všech stran.
- Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku. Dobře promíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem a dejte vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Přidejte nakrájenou papriku a brambory a vařte dalších 30 minut.
- Guláš dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.