28. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Guláš z indonéského ptáka je lahodná exotická specialita, která vás přenese na chutné kulturní dobrodružství. Tento recept kombinuje výrazné indonéské koření s chutným měkkým masem z volně žijícího ptáka. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem je aromatické a lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i celou rodinu. Připravte si tento exotický guláš a vychutnejte si jeho bohatou a pikantní chuť.
Suroviny
- 500 g indonéského ptáka
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého červeného pepře
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 750 ml vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Indonéského ptáka nakrájíme na menší kousky.
- Cibule a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- Papriky očistíme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky.
- Na oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme česnek a necháme společně restovat ještě chvilku.
- Přidáme mletou sladkou papriku, kmín, mletý červený pepř a promícháme.
- Přidáme nakrájený indonéský pták a smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme nakrájené papriky a smažíme ještě pár minut.
- Přidáme rajčatový protlak a vývar.
- Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a dochucené.
- Hotový guláš můžeme podávat s rýží nebo chlebem.