28. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Guláš z indonéského ptáka
zdroj: Recepty 24/7

Guláš z indonéského ptáka je lahodná exotická specialita, která vás přenese na chutné kulturní dobrodružství. Tento recept kombinuje výrazné indonéské koření s chutným měkkým masem z volně žijícího ptáka. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem je aromatické a lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i celou rodinu. Připravte si tento exotický guláš a vychutnejte si jeho bohatou a pikantní chuť.

Suroviny

  • 500 g indonéského ptáka
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mletého červeného pepře
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 750 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Indonéského ptáka nakrájíme na menší kousky.
  • Cibule a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  • Papriky očistíme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky.
  • Na oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme česnek a necháme společně restovat ještě chvilku.
  • Přidáme mletou sladkou papriku, kmín, mletý červený pepř a promícháme.
  • Přidáme nakrájený indonéský pták a smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  • Přidáme nakrájené papriky a smažíme ještě pár minut.
  • Přidáme rajčatový protlak a vývar.
  • Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • Poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a dochucené.
  • Hotový guláš můžeme podávat s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *