22. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na guláš z cizrny a špenátu, který vás jistě překvapí svou chutí a výživovou hodnotou. Kombinace aromatických koření, cremové cizrny a šťavnatého špenátu vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si tento jednoduchý, ale zároveň chutný pokrm a dejte svému jídelníčku zdravý závan. Zamilujete se do tohoto guláše!
Suroviny
- 200g cizrny
- 200g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme cizrnu – namočíme ji přes noc a následně uvaříme do měkka.
- Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme mletou papriku a kmín a krátce orestujeme.
- Přidáme uvařenou cizrnu spolu s vodou, ve které se vařila.
- Přidáme nasekaný špenát a necháme provařit do změkčení.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s domácím chlebem nebo bramborami.