22. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Guláš z cizrny a špenátu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na guláš z cizrny a špenátu, který vás jistě překvapí svou chutí a výživovou hodnotou. Kombinace aromatických koření, cremové cizrny a šťavnatého špenátu vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si tento jednoduchý, ale zároveň chutný pokrm a dejte svému jídelníčku zdravý závan. Zamilujete se do tohoto guláše!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 200g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme cizrnu – namočíme ji přes noc a následně uvaříme do měkka.
  2. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
  3. Přidáme mletou papriku a kmín a krátce orestujeme.
  4. Přidáme uvařenou cizrnu spolu s vodou, ve které se vařila.
  5. Přidáme nasekaný špenát a necháme provařit do změkčení.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Podáváme s domácím chlebem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *