7. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na guláš z červené čočky s jehněčím, který vám zaručeně zahřeje tělo i duši. Vychutnejte si bohatou kombinaci chutí a vůní v tomto tradičním jídle plném proteinů a vlákniny. S naším receptem se stanete skvělým kuchařem vlastní kuchyně!
Suroviny
- 250 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 hrnek červené čočky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- litrová vývar
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a čočku, promícháme a zalijeme vývarem.
- Přidáme papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř.
- Vše vaříme doměkka asi 30 minut.
- Guláš dochutíme podle potřeby a podáváme s chlebem.