7. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Guláš z červené čočky s jehněčím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na guláš z červené čočky s jehněčím, který vám zaručeně zahřeje tělo i duši. Vychutnejte si bohatou kombinaci chutí a vůní v tomto tradičním jídle plném proteinů a vlákniny. S naším receptem se stanete skvělým kuchařem vlastní kuchyně!

Suroviny

  • 250 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • litrová vývar

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a čočku, promícháme a zalijeme vývarem.
  4. Přidáme papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř.
  5. Vše vaříme doměkka asi 30 minut.
  6. Guláš dochutíme podle potřeby a podáváme s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *