1. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Guláš s knedlíky – tradiční české jídlo připravené s láskou. Naše chuťově bohaté a syté gulášové maso se perfektně doplňuje s měkkými a nadýchanými knedlíky. Připravte si svou vlastní pochoutku s naším jednoduchým receptem a užijte si lahodnou klasiku české kuchyně. Neodolatelně aromatický guláš s hladkými knedlíky je ideální pro chladné zimní dny nebo jakoukoliv příležitost, kdy chcete své chuťové pohárky potěšit.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (hřbetová část)
- 2 cibule
- 2 papriky (červená a zelená)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
- Do hrnce rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud masa nezměknou a nezezlátne.
- Přidáme papriky a česnek a krátce restujeme.
- Přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, mletý kmín a majoránku.
- Podlijeme vodou a necháme dusit alespoň hodinu, dokud maso není měkké.
- Během dusení případně podlijeme vodou a dochutíme solí a pepřem.
Servírování:
Guláš podávejte s knedlíky nebo s vařenými brambory. Dobrou chuť!