22. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodný guláš s knedlíkem? Naše verze tohoto ⁣tradičního českého jídla vám rozhodně zahřeje duši i⁤ žaludek. Oběhnuté kousky masa se dusí spolu s kořenovou zeleninou a aromatickými kořením, což vytváří bohatou a upláclou omáčku. Podáváme s lehkými ​a nadýchanými‌ knedlíky. Zkuste tento klasický guláš s knedlíkem a uvidíte, že jeho chuť​ vás příjemně ‌překvapí.

Suroviny

  • 500 g hovězího‍ masa (přednostně plece nebo kližky)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté‌ papriky
  • 1⁤ lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • sůl dle chuti
  • 400 ml vývaru
  • 250 ml⁢ vody
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Na rozpáleném sádle‌ zpěníme cibuli, ⁢přidáme česnek ⁤a za stálého míchání dáme na plamen.
  4. Přidáme maso a ⁢zprudka opékáme, dokud nezmění barvu z růžové na hnědou.
  5. Přidáme mletou papriku, kmín a majoránku ​a krátce restujeme za stálého ⁤míchání.
  6. Zalijeme vývarem a vodou, přidáme sůl a pepř a necháme vařit na mírném plameni asi 1,5⁢ hodiny, dokud maso nezměkne.
  7. Hladkou mouku promícháme s trochou studené vody a za stálého míchání postupně‍ přidáváme ​do ⁣gulaše,⁣ až se omáčka zahustí na ‌požadovanou konzistenci.
  8. Hotový guláš necháme ještě chvíli provařit a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  9. Podáváme s ⁢kynutými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *