Hledáte originální recept na indický guláš s jehněčím masem? Vyzkoušejte náš recept na toto exotické jídlo, které spojuje lahodné indické koření s bohatou chuťí jehněčího masa. Tento guláš je připravován ve stylu indické kuchyně a je plný aromatických bylinek, koření a chutných přísad. S ním si připravíte jedinečnou a lahodnou večeři, která zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Náš recept je snadný a rychlý k přípravě, takže ho může zvládnout každý. Nechte se unést exotickou atmosférou Indie a vyzkoušejte tento lahodný guláš již dnes!
Suroviny:
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce garam masaly
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl dle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje.
- Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme, dokud není zlatavá.
- Přidáme prolisovaný česnek a papriky nakrájené na proužky, restujeme do změknutí.
- Do hrnce dáme jehněčí maso nakrájené na kousky.
- Maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme garam masalu, kmín, kurkumu a koriandr.
- Vše důkladně promícháme.
- Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
- Přivedeme k varu a poté redukujeme teplotu na mírné vaření.
- Pod pokličkou dusíme asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě dalších 10 minut.
- Pokrm dochutíme solí a případně přidáme ještě některé koření dle chuti.
- Na talíři podáváme se spařenou rýží a ozdobíme čerstvou petrželkou.