Hledáte originální recept na indický guláš s jehněčím masem? Vyzkoušejte náš recept na toto exotické jídlo, které spojuje lahodné indické koření s bohatou chuťí jehněčího masa. Tento guláš je připravován ve stylu indické kuchyně a je plný aromatických bylinek, koření a chutných přísad. S ním si připravíte jedinečnou a lahodnou večeři, která zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Náš recept je snadný a rychlý k přípravě, takže ho může zvládnout každý. Nechte se unést exotickou atmosférou Indie a vyzkoušejte tento lahodný guláš již dnes!

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce garam masaly
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl dle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme, dokud není zlatavá.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a papriky nakrájené na proužky, restujeme do změknutí.
  4. Do hrnce dáme jehněčí maso nakrájené na kousky.
  5. Maso osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Přidáme garam masalu, kmín, kurkumu a koriandr.
  7. Vše důkladně promícháme.
  8. Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
  9. Přivedeme k varu a poté redukujeme teplotu na mírné vaření.
  10. Pod pokličkou dusíme asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  11. Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě dalších 10 minut.
  12. Pokrm dochutíme solí a případně přidáme ještě některé koření dle chuti.
  13. Na talíři podáváme se spařenou rýží a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *