30. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Guláš s cizrnou a karotkou je lahodné tradiční jídlo plné aromatických koření a zeleniny, které zahřeje vaše chuťové buňky. Tento bohatý a sýtý guláš je skvělou volbou pro oběd nebo večeři, která potěší celou rodinu. Podávejte s pokrutem nebo chlebem a užijte si vynikající chuťový zážitek.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- kmín, paprika, sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou mrkev, cizrnu, rajčatový protlak a koření.
- Zalijeme vodou a necháme dusit, dokud masa není měkké.
- Pokud je potřeba, dosolíme a opepříme.
- Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.