2. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Gulai Ayam“ – Indonéské kuře v kari
zdroj: Recepty 24/7

Gulai Ayam je tradiční indonéské jídlo, které kombinuje šťavnaté kuřecí maso s bohatou kari omáčkou plnou exotických koření. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept na Gulai Ayam a přenesete své chuťové buňky do srdce Indonésie!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku jemně nasekané
  • 2 chilli papričky nakrájené na kroužky
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a chilli papričky, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte kuřecí maso a krátce opečte z každé strany.
  3. Přilijte kokosové mléko a přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, cukr a sůl.
  4. Poduste masa v omáčce a nechte vařit na mírném plameni, dokud maso není měkké.
  5. Po dokončení podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *