2. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Gulai Ayam je tradiční indonéské jídlo, které kombinuje šťavnaté kuřecí maso s bohatou kari omáčkou plnou exotických koření. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept na Gulai Ayam a přenesete své chuťové buňky do srdce Indonésie!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 chilli papričky nakrájené na kroužky
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a chilli papričky, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte kuřecí maso a krátce opečte z každé strany.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, cukr a sůl.
- Poduste masa v omáčce a nechte vařit na mírném plameni, dokud maso není měkké.
- Po dokončení podávejte s rýží nebo naan chlebem.