24. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Gulab jamun je sladké indické dezert vyrobené z karamelových koulí namočených v aromatickém růžovém sirupu. Naučte se připravit tento lahodný gulab jamun doma s naším jednoduchým receptem! Budete si pochutnat na těchto lahodných kouscích slasti z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek mouky
- 1 šálek sušeného mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 šálek vody
- 1 šálek cukru
- 1 lžička kardamomu
- rostlinný olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mouku, sušené mléko a prášek do pečiva.
- Přidejte rozpuštěné máslo a vodu a hněte těsto tak dlouho, až všechny suroviny spojíte.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky a dejte stranou.
- V hrnci smíchejte cukr, vodu a kardamom a přiveďte k varu. Vařte 5-10 minut, dokud sirovačka nezhustne.
- Na pánvi sirovečku ohřejte a přidejte vytvarované kuličky. Smažte dozlatova.
- Odstavte z ohně a nechte odpočinout chvilku. Potom můžete podávat.